La Târgul de Vară din Saturn descoperi măiestria

De la Târgul de Vară organizat la intrarea în staţiunea Saturn, vă puteţi cumpăra bijuterii din porţelan de Limoges. Acestea sunt suflate cu aur sau platină, iar artistul le şlefuieşte chiar în faţa clientului, explicându-i, dacă vrea, întreg procesul de creaţie. În micul atelier de familie, un tânăr modelează porţelanul, iar viitoarea sa soţie, artist platic,îl pictează.

Procesul de făurire al bijuteriilor din porţelan de Limoges este unul anevoios şi începe chiar în mâinile unui tânăr bucureştean.

Tinerii artişti modelează şi pictează pandantive, inele, bijuterii în general, dar şi veselă, creaţiile lor putând fi achiziționate și online. Bijuteriile sunt pictate cu pigmenţi speciali, cu inserţii de aur şi de platină.

Procesul de ardere este, la rândul lui, unul extrem de dificil şi consumă foarte multă materie primă. Din spusele lui Emilian, niciun obiect nu este asemănător cu altul, fiecare fiind o creaţie unică.

Tinerii artişti îşi vând biuteriile în special prin târgurile hand-made, dar şi pe paginile lor de internet şi Facebook.

Cei cărora le-am stârnit curiozitatea, pot descoperi singuri, până pe 24 august, frumuseţea micuţelor creaţii ale artiştilor din Bucureşti, în cadrul Târgului de Vară, aflat în zona Liceului „Callatis“.

Redactor: Mihaela Marin-Dubei