La sfârșit de sezon plouă cu amenzi pe litoral (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YXi7UNOtUEo[/youtube]Pe timpul verii, Inspectoratul Teritorial de Muncă desfășoară o campanie pentru depistarea angajaților fără forme legale. Campania a început de la 1 iunie și urmează să se încheie pe 1 septembrie. În acest interval au fost efectuate aproximativ 1000 de controale dintre care 400 numai în ultima lună. Rezultatul nu a fost unul tocmai îmbucurător. În urma verificărilor, zeci de persoane au fost găsite lucrând la negru. Angajatorii vor fi nevoiți să achite amenzi usturătoare.

În unele cazuri, angajatorii care nu au încheiat contracte de muncă nu s-au ales doar cu achitarea amenzii ci și cu dosare penale spun. Aceștia riscă acum pedeapsa cu închisoarea.

Controalele se vor înmulți începând de săptâmâna viitoare, când cei peste 25 de inspectori ITM vor verifica dacă minorii care lucrează în societățile comerciale de pe litoral beneficiază de program special.

Nu doar angajatorii sunt sancționați pentru munca la negru. O amendă cuprinsă între 500 şi 1000 de lei riscă și persoanele care acceptă angajarea fără forme legale.

Reporter: Camer Negip ; Imagine Viorel Cotleț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.