La sediul prefecturii din Constanța, a avut loc o conferință de presă

La sediul prefecturii din Constanța, a avut loc o conferință de presă cu ocazia sosirii în Constanța a generalului Lucian Foca. Noul comandant al Diviziei a II-a, de Infanterie ,,Getica   , Lucian Foca a fost întîmpinat de prefectul Eugen Bola.

În cadrul activităților din Constanța, alături de ofițeriii de la Brigada Mecanizată 9 Constanța s-a făcut o analiză structurală a anului 2013. Bilanțul s-a referit la exerciții, aplicații, participarea la misiuni internaționale, precum și activități de susținere logistică.  De asemenea se dorește o colaborare cu autoritățile locale pentru situații de calamitate naturală, în care ajutorul armatei poate fi acordat populației.

Mai mult, se va colabora pentru comemorarea eroilor neamului, pentru îngrijirea mormintelor și monumentelor importante pentru Armata Română, dar și în ceea ce privește diverse acțiuni caritabile ale militarilor români, precum donarea de sânge.Este prima vizită pe care generalul o face în calitate de comandant la unitățile din județ. Unitățile Armatei din Dobrogea sunt subordonate generalului Lucian Foca.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Alex Ionescu