La școală, în Europa

Cei interesați să învețe într-o țară europeană au o gamă variată de universități de unde pot alege. Reprezentanții instituțiilor de învățământ din 27 de state europene au venit în acest week-end la București cu oferte de studiu pentru tinerii români. Aceasta este cea de-a opta ediție a târgului universităților străine.

Cele mai multe oferte sunt de la universitățile din Marea Britanie, Danemarca, Suedia, Olanda și Italia. Până acum, tinerii români au fost interesați, în special, de management, relații internaționale, design și arhitectură. Mulți studiază deja în străinătate și spun că sistemul de învățământ din afară îți oferă mult mai mult decât aici.

Studenţii interesați de o universitate din străinătate se pot înscrie pe loc, dacă au asupra lor foaia matricolă, o scrisoare de intenţie, iar la Bacalaureatul l-au luat cu cel puțin media generală 8. Taxa de şcolarizare în străinătate se ridică la câteva mii de euro pe an însă studenţii pot obţine burse de la stat, dacă se angajează din timpul facultăţii.

Redactor: Doina Sîrbu