La Roma a fost decretată situație critică

La Roma, a fost decretată situație critică pentru trei zile. Primăria capitolină a ajuns la această măsură extremă, deoarece cotele de poluare au atins un nivel alarmant.

În capitala Italiei, Roma, poluarea este extrem de mare. Conform previziunilor specialiștilor, calitatea aerului pentru următoarele trei zile va fi „critică“, cu riscul depășirii valorilor limită pentru concentrațiile de poluanți. Această situație expune unui risc major: copiii, femeile însărcinate, persoanele în vârstă, persoane cu boli de inimă și în general persoane care sunt supuse unei expuneri prelungite la aer.
Ca măsură de conștientizare și prevenție a eventualelor incidente, consiliul comunal din Roma, printr-o decizie a Departamentului de Protecție a Mediului, a emis un avertisment pentru cetățeni, cerându-le „persoanelor cu risc să evite ca în următoarele 72 de ore să se expună pe termen lung la concentrații mari de poluanți“.
Pentru a veni în sprijinul îndreptării acestei situații care afectează pe toată lumea, autoritățile vin cu sugestii pentru locuitorii Romei. Să se „opteze pentru folosirea transportului public, evitând pe cât posibil utilizarea unui autovehicul privat, să se prefere vehiculele electrice, hibride sau cele alimentate cu combustibili cu impact redus (cum ar fi metanul), să se conducă cu o viteză moderată şi să se oprească motorul atunci când este necesar, să se limiteze perioada de funcţionare a sistemelor de încălzire și să se reducă temperatura maximă a aerului în birouri, iar în cazul în care este posibil, să se opteze pentru utilizarea bicicletei sau să se meargă pe jos.