La Peştera, astazi au fost plantate… fapte bune

”Plantăm fapte bune” deschide sezonul acţiunilor din acest an şi nu oriunde, ci în comuna Peştera. Nu au fost puţini cei care şi-au sacrificat acest weekend pentru “a se distra” plantând pomi. Voluntari, jandarmi, primari şi chiar jurnalişti, cu toţii au pus mâna pe sapă şi au ajutat la plantarea pomilor.

Acţiunea a fost demarată încă din toamna anului trecut. În total sunt plantate aproximativ 6 hectare, ceea ce reprezintă de fapt nucleul pentru a porni o pădure tânără.

”Plantăm fapte bune” este o iniţiativă naţională de împădurire bazată pe voluntariat, lansată în 2011.

Dar nu în toate localităţile din judeţul Constanţa se vor planta pomi. Spre exemplu, în localitatea Vulturu, deşi primarul şi-a dat acordul în primă fază, a fost nevoit apoi să dea înapoi din cauza retrocedărilor de terenuri. Părerea copiilor însă este întodeauna sinceră.

Gazda acestui eveniment a fost Primăria comunei Peştera, iar edilul  nu a stat foarte mult pe gânduri înainte de a se alătura voluntarilor.

Perdeaua de salcâmi va avea effect în cel mult trei ani. Victor Maxim, coordonatorul Let’s Do It Romania ne arată cum putem planta un pom.

La nivel naţional, prin actiunile ”Plantăm fapte bune” vor fi împădurite  21 de hectare de teren, cu ajutorul a 3000 de voluntari.

Reporter: Sorin Hulubei ; Imagine: Alex Ionescu