La mulți ani, Gică Hagi!

Gică Hagi împlinește astăzi 54 de ani. Considerat cel mai valoros fotbalist român din istorie, Hagi a fost desemnat de şapte ori cel mai bun jucător român al anului şi a fost inclus de FIFA pe lista primilor 100 fotbaliști din istorie.

Regele Gică Hagi a cucerit şapte titluri de campion, trei în România și patru în Turcia, trei Cupe ale României, două Supercupe ale Spaniei și două Cupe ale Turciei. De asemenea, o Supercupă a Turciei, Cupa UEFA cu Galatasaray şi două Supercupe ale Europei se află în palmaresul fostului jucător.  Este considerat cel mai valoros fotbalist român și deține recordul de reușite sub tricolor.

Hagi a fost ales de două ori cel mai bun antrenor român al anului şi are două trofee pe banca tehnică: titlul în România cu Viitorul Constanța și Cupa Turciei cu Galatasaray.

Cu ocazia zilei sale de naștere, la Tulcea s-a desfășurat cea de-a cincea ediție a Cupei Hagi în sala Polivalentă. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Tulcea, Asociația Județeană de Fotbal și Direcția Județeană pentru sport și Tineret.

Astăzi, de ziua lui, Gica Hagi, a donat casa părintească unei familii nevoiașe din comuna Săcele, județul Constanța. Pentru a respecta dorința mamei lui, Regele a răscumpărat locuința de la o altă familie din comună. În prezent, în casă locuiește o familie cu cinci copii.

Redactor: Alexandra Panait