La Microrezervația din Constanţa puteţi descoperi o lume fascinantă

Zecile de exemplare de animale sălbatice și specii de păsări viețuiesc pe o suprafață de câteva hectare, într-un cadru natural demn de invidiat, asemeni unui peisaj rupt parcă dintr-o  poveste. În microrezervatie te “intâmpină” un cerb falnic, cu o coroană impresionantă.  În imediata apropiere o caprioară care  așteaptă  să fie mângâiată. Pe aceeași insulă, înconjurată de apa lacului, câțiva mufloni “curioși”, “tronau” mândri în spațiul special amenajat, doar pentru ei. Însă, principala atracţie a rezervaţiei este chiar cadrul natural în care este amplasată.

Expoziţia Păsări exotice şi de decor este  amplasată în imediata apropiere a Microrezervaţiei. Pe o suprafaţă acoperită de 100 mp, în voliere mari, cu compartimentare adecvată pentru hrană, cuibărit, zbor şi repaus pot fi admiraţi reprezentanţi ai diferitelor specii de păsări din Europa, Asia, Africa, Australia, Noua Guinee şi America de sud.

Papagalii sunt consideraţi ca fiind cele mai inteligente păsări. Deosebit de interesantă este capacitatea lor de a imita vocea omului. Aceștia pot reproduce, prin învăţare imitativă, diverse manifestări sonore din mediul înconjurător. Așa am reușit și noi să ne împrietenim cu papagalul Coco care ne-a salutat respectuos.

Pentru toţi cei care consideră că merită să vadă această lume fascinantă a necuvântătoarelor, există oferte de prețuri atractive.

Finalul itinerariului nostru ne-a convins de faptul că, dragostea față de viețuitoare și  profesionalismul oamenilor de la Complexul Muzeal de Știinte ale Naturii reușesc să ridice la un rang înalt microrezervația din Constanța.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: Alpha Media