La Medgidia, trei micuți părăsiți își așteaptă părinții

Sunt mici, neputincioși și își petrec aproape tot timpul în pătuțuri. Tânjesc după o mângâiere și atenția părinților. Vorbim despre micuții care au fost părăsiți încă de la naștere de propriile familii. În prezent, pe secția de pediatrie a Spitalului Municipal Medgidia sunt trei copii părăsiţi. Medicii şi asistenţii sociali fac eforturi pentru ca mămicile să-şi schimbe decizia și să își ia copiii acasă, însă, de multe ori munca este în zadar.

Sunt mici, dar ascund mari dureri și jucăriile lor sunt de multe ori doar gratiile pătuțurilor. Când plâng, nu vine mama să îi mângâie… Doar cadrele medicale din secția de Pediatrie a Spitalului Municipal Medgidia își împart zilnic sarcinile în așa fel încât să îi hrănească, să îi schimbe și să le ofere puțină afecțiune.

În timp ce sute de cupluri încearcă, de multe ori cu disperare, să devină părinţi, zeci de femei îşi lasă copiii în grija statului. Din fericire, legislaţia actuală este mult mai permisivă cu cei ce vor să adopte și procedurile se realizează ceva mai ușor. Însă specialiștii spun că abandonul marchează încă de la cele mai mici vârste viața unui copil.

Nu ne rămâne decât să sperăm că măcar o parte dintre părinții care plănuiesc să-și lase copiii în voia sorții vor conștientiza durerea pe care le-o provoacă pentru totdeauna micuților, atunci când uită de ei. De asemenea cei care vor să devină părinți ar trebui să fac o vizită în sptial, poate vor găsi, la Medgidia, copilul mult dorit.

Redactor: Paul Alexe