La Medgidia problema maşinilor abandonate pe domeniul public este încă departe de a fi rezolvată

O parcare a vechilor mașini sau mai bine zis un depozit al mașinilor vremurilor trecute este ultimul loc unde proprietarii îşi pot depozita fostele “membre” ale familiei. Însă sunt puțini proprietari care înțeleg că a venit momentul să se despartă de ele. Autorităţile constată că rablele ocupă de cel puţin un an domeniul public şi că nu mai pot fi puse in circulatie. Urmează ca proprietarul să fie identificat şi somat în scris ca, în cel mai scurt termen să îşi ridice maşina.

Mai sunt cazuri în care legea nu poate face nimic. Vorbim despre situația mașinilor vechi dar ai căror proprietari plătesc taxa locului de parcare în mod regulat. În această situație nu se poate face nimic deoarece parcarea rablei … este legală!

Cetățenii orașului sunt deranjați de mașinile vechi pe care le văd în toate zonele. Ei consideră că trebuie luate măsuri pentru a se putea schimba imaginea municipiului Medgidia.

În toate cartierele orașului putem întâlni maşini care nu au mai fost mişcate de luni bune şi se află într-o stare avansată de degradare. Multe rable ocupă zone sau trotuare în cartiere unde găsirea unui loc de parcare în cursul serii este o adevărată aventură. Din acest motiv locuitorii așteaptă să se înteprindă o măsură legală care să cureţe străzile de maşinile abandonate.

Reporter: Arantxa Catana ; Imagine: Daniel Pauna