La mare litoralul este plin ochi în aceste zile de turiști, dar și de…gunoaie

La Costinesti, acolo unde numarul vizitatorilor este de ordinul zecilor de mii si gunoaiele sunt pe masura. Seara cand plajele se golesc de oameni, in urma ramane un adevarat dezastru ecologic. Gunoaie cat vezi cu ochii si tomberoane pline ochi de resturi neridicate cu orele.

Intrebati de mizeria din jurul lor, turistii dau vina unii pe ceilalti. N ar recunoaste nici in ruptul capului ca se numara printre cei certati cu educatia si bunul simt.

Administratorii plajelor spun ca ei fac tot ce pot sa mentina curatenia. Utilajele intra pe nisip dupa ora 21 si mai mult decat atat, tomberoanele si cosurile de gunoi sunt golite periodic. Realitatea insa se incapataneaza sa ne demonstreze altceva.

Legea Apelor Romane e clara: plajele trebuie sa ramana curate in fiecare seara, indiferent cati oameni si-au petrecut ziua la soare.

O solutie fericita au gasit-o unii administratori, cand au cooptat cativa voluntari care curata in fiecare seara murdaria de pe plaja. Sunt baieti din Chisinau care-si fac vacanta la mare si sunt bucurosi sa dea o mana de ajutor.

Redactor: Andreea Barbu