La Mangalia, Dragobetele s-a celebrat mai devreme

Dragobetele este sarbatorit de romani pe 24 februarie. La Mangalia, acesta s-a celebrat mai devreme, ocazie cu care, la sediul muzeului callatian, s-a vorbit despre traditiile si obiceiurile romanilor, legate de Ziua lui Dragobete. Si cum aceasta este definita drept ziua renasterii naturii la viata dar si a iubirii, de la eveniment nu puteau lipsi declaratiile de dragoste.

Traditia spune ca, de Ziua Îndrăgostiţilor la români,  trebuie sa oferim persoanei dragi flori si mesaje de iubire sau alte cadouri. In cadrul manifestarii au fost prezentate exponate inedite de pictura sau arta decorativa, cadoul ideal pentru partener. Si-au expus creatiile artisti plastici si de hand-made, cunoscuti publicului din localitate pentru lucrarile originale. Cat despre talent, acesta se formeaza de la varste fragede.

Liceenii din Mangalia au prezentat câteva materiale în Power Point si au sustinut un recital de poezie dedicat iubirii. In incheierea evenimentului au fost interpretate mai multe cântece de dragoste.

Reporter: Ramona Ganescu ; Imagine: Constantin Blanaru