La Mangalia au fost pornite astăzi sirenele

Semnalul dat nu a fost cel specific vreunui atac antiaerian, chimic sau în caz de calamitate, ci doar unul de testare. Acţiunea de verificare a celor opt sirene aflate pe raza oraşului Mangalia a avut drept scop identificarea eventualelor disfuncţionalităţi din cadrul sistemului de avertizare-alarmare a populaţiei în caz de accidente.

Dacă unii cetăţeni ai oraşului nu s-au panicat la auzul sirenelor şi păreau informaţi cu privire la existenţa unui astfel de sistem de alarmare, alţii credeau că e vorba de vreo spargere la bancă sau pericol de cutremur.

Reprezentanţii Centrului Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din Mangalia informează că în localitate există adăposturi unde oamenii se pot refugia în caz de forţă majoră. Iar blocurile care deţin aceste spaţii sunt marcate corespunzător.

Alarmarea populatiei în caz de dezastru sau calamitate este obligatorie prin lege. Iar pentru a limita efectele negative, preventiv, sunt instalate sirene. Acestea  avertizează rapid mase mari de oameni, iar periodic sunt verificate de organele abilitate ale statului.

Reporter: Ramona Ganescu ; Imagine: Constantin Blanaru