La Mangalia au avut loc ample manifestări dedicate Zilei Marinei Române

Solemnitatea momentului a fost marcată de ridicarea pavilionului, a marelui pavoaz și a jack-ului la catargul navelor militare, spre încântarea publicului. Iar emoțiile marinarilor au fost pe măsură, mai ales că se afla lângă ei Șeful Statului Major General.

În plus, cei prezenți au avut ocazia să urce la bordul navelor de tipul corvetelor, navelor purtătoare de rachete sau torpiloare. Iar pentru prichindei, unii veniți pentru prima dată la asemenea manifestare, senzațiile au fost unice.

În cadrul evenimentului au fost expuse lucrări de matelotaj, au avut loc expoziții de tehnică militară, precum și demonstraţii de executare a nodurilor marinăreşti. Însă cel mai așteptat moment, care i-a antrenat și pe cei mici, a fost cel legat de jocurile marinărești.

În timp ce pe uscat s-au desfășurat tot felul de competiții, pe mare au avut loc concursuri între bărci cu rame, skip-uri,  yole și veliere, unde marinarii s-au luptat să ajungă primii la linia de sosire. Pentru ei marinăria este un vis împlinit.

De reprezentația marinarilor s-a arătat mulțumit și senatorul PP-DD, Marian Vasiliev, care a venit special la Mangalia pentru această zi.

Cei care au ales să vină în sudul litoralului în această perioadă vor avea parte de o serie de surprize pregătite de marinari cu prilejul Zilei Marinei, care se va sărbători pe 15 august, în Porturile Turistice din Mangalia și Constanța.

Reporter: Ramona Ganescu ; Imagine: Constantin Blanaru