La Mangalia a fost inaugurat sistemul de distribuţie a gazelor naturale

La Mangalia a fost inaugurat, vineri, sistemul de distribuţie a gazelor naturale din municipiu, proiect realizat de Primăria Mangalia în colaborare cu senatorul Nicolae Moga.

La eveniment au fost prezenți, alături de reprezentanții autorităților locale, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă şi  secretarul de stat al Ministerului Economiei, Mihai Albulescu dar și parlamentarii Nicolae Moga şi Victor Manea, precum şi alte oficialităţi de la nivel judeţean şi local.

Oficialitățile au efectuat o vizită la CT9 – prima centrală alimentată cu gaze naturale, la Şcoala Gimnazială nr.2, precum şi la o locuinţă particulară, selectată dintre cererile depuse la societatea furnizoare. Primarul Mangaliei, Cristian Radu, a declarat că

Reprezentanții societății furnizoare de energie termică din municipiu au spus că este posibil  ca, până la sfârşitul anului, să se branşeze la reţeaua de gaze naturale toate centralele termice mari din oraş. Acest lucru va fi posibil dacă se va obține o finanţare de la Guvern prin care 70% din costurile necesare implementării acestui proiect să fie decontate. Dacă vor fi obținute fondurile, preţului gigacaloriei către populaţie va fi cu mult redus.

Redactor: Raluca Damian