La iniţiativa primarului Nicolae Matei, 2600 de năvodăreni datornici ai fostului Ecoterm primesc scutiri la plata restanţelor

2600 de familii din Năvodari au, în continuare, datorii faţă de fosta societate Ecoterm. Pentru a-şi recupera banii, lichidatorul a procedat la executare silită şi, din această cauză, unii şi-au pierdut casa. Administraţia locală le-a sărit oamenilor în ajutor şi a preluat creanţele, pentru ca năvodărenii să nu fie daţi afară din locuinţe. Acum, ei au posibilitatea să achite eşalonat sumele restante, fără niciun fel de penalizare.

Doamna Maria are o pensie de handicap de nici măcar patru sute de lei. Din aceşti bani şi cu ceea ce reuşeste să mai strângă din croitorie, abia face faţă cheltuielilor cotidiene. Fiecare bănuţ pe care îl adună se îndreaptă spre educaţia copilului, pentru care ar face orice.

Cheltuielile au copleşit-o şi din această cauză a strâns o datorie de peste o mie de lei faţă de fosta societate Ecoterm. Lichidatorul îşi cere acum banii, iar doamna Maria, alături de alţi 2600 de datornici, şi-ar putea pierde casele, aşa cum, de altfel, s-a întâmplat pentru câteva familii din Năvodari.

Primăria Năvodari a venit şi de această dată în sprijinul locuitorilor oraşului. Adminsitraţia locală a preluat datoriile, iar oamenii vor fi scutiţi de orice penalizare faţă de fostul Ecoterm, urmând să achite eşalonat suma restantă. Restanţele depăşesc, în unele cazuri, suma de zece mii de lei.

Reporter: Cristina Plesca ; Imagine: Bogdan Inel / Iulian Virlan