La Delfinariul din Constanța, delfinii au, de acum, o casa nouă

Noul bazin e de trei ori mai incapator decat primul si mult mai adanc , in acelasi timp. Consiliul Judetean a cheltuit 13 milioane de lei pentu noua constructie, care poate gazdui 1300 de vizitatori simultan.

Mutarea propriu-zisă era momentul cel mai delicat. Delfinii au fost prinși într-o plasă specială și aduși la marginea bazinului vechi, iar apoi 25 de angajați ai Complexului Muzeal de Științe ale Naturii și voluntari i-au cărat aproape o sută de metri până la noul bazin.

O oră mai târziu, delfinii înotau fericiți în noul bazin. Cei care lucrează cu ei spun că mamiferele au fost încântate de noua locație și au început deja să sară și să răspundă la cerințe.

Conducerea Delfinariului a decis ca azi și maine publicul să fie lăsat să asiste la lecțiile de acomodare, începând cu ora 13.00. Constănțenii și turiștii nu plătesc bilet pentru Delfinariu, ci doar taxa de intrare în microrezervație și pot să vadă mamiferele la orele 13,00, 15.00, 17.00 și 19.00.

De miercuri (27 iulie) spectacolele intră în program normal, la orele 11.00, 15.00 și 19.00. Un bilet (va) costa 40 de lei.

Redactor: Andreea Barbu