La Costinești au răsunat pentru ultima dată în această vară acordurile melodiilor yoghine

http://www.youtube.com/watch?v=Mzdqdembo98Ca în fiecare an, yoghinii s-au strâns, cu mic, cu mare pe un teren de la marginea stațiunii Costineşti. De altfel, aici este locul tradițional în care se întâlnesc practicanții de Yoga. Cei mai mulți dintre ei evită contactul cu persoane care nu fac parte din MISA. Iși acund fețele și refuză să vorbească. Dar nici nu dau explicații pentru această stare pe care pshihologii și chiar psihiatrii au reclamat-o de multe ori ca fiind inumană.

Anual, mii de yoghini vin la Costinești pentru a participa la Tabăra de vară. Spirala a debutat la orele prânzului, atunci când participanţii au început să intre în șiruri zodiacale.

Simpozionul Internațional de Yoga, așa cum îl numesc oganizatorii, a început la Costinești pe 1 august, iar joi yoghinii vor părăsi tabăra. Spre bucuria unora dintre turiști și localnici. Guru Bivolaru nu a fost alături de cursanți nici anul acesta. Cel ami probabil se află în Suedia, unde are statul de azilant. În România este acuzat de proxenetism și trafic de persoane.

Reporter: Cosmin Bele ; Imagine: Andrei Seleverdeanu