La Constanta, „Ora Pământului” a fost marcata intr-un mod cu totul inedit

In timp ce majoritatea institutiilor au ales sa stingă lumina timp de o ora, la Microrezervatia Delfinariului, Pamantul a fost celebrat intr-un mod educativ si antrenant. Evenimentul s-a desfasurat sub sloganul “Încarca- te cu energie pentru un an intreg”.

Inca de la intrarea in complex, constantenii au fost nevoiti sa isi demonstreze dragostea fata de natura si mediul care ii inconjoara. Mai exact biletul de intrare a fost reprezentat de cinci pet-uri de plastic pe care ei le-au adus, iar reprezentantii Delfinariului le vor trimite catre centrele de reciclare.

In schimbul  pet-urilor de plastic,  primii 100 de vizitatori au primit tricouri din partea organizatorilor evenimentul. Apoi au fost invitati sa participe la jocurile si concursurile pregatite pentru ei. Deasemenea, la Planetariu și la Sala de Proiecții 3D au rulat filme documentare despre planeta Pământ si despre sistemul nostru solar. O singura dezamagire au avut vizitatorii. Din cauza vremii nefavorabile, cerul a fost innorat si au ratat ocazia de a admira corpurile ceresti prin cele trei telescoape pregatite pentru ei.

Redactor: Mihaela Ciorbaru