La Constanta Mos Craciun a luat-o la goana si nu la modul figurat, ci la propriu!

Cativa zeci de Mosi costumati cum se cuvine au alergat la crosul dedicat special lor, pe o distanta de 1, 5 km in parcul Operei. Mosii castigatori nu au dat cadouri ci au primit premii de la oganizatori. Nu au lipsit vinul fiert, bomboanele de pom, biscuitii si buna dispozitie.

Constantenii sau turistii care s-au aflat in parc i-au putut vedea pe simpaticii Mosi pregatindu-se de cursa cea mare, intitulata “Alearga Mosu’ ! “. Dupa cateva ture de traseu pentru incalzire, mosi craciunii inscrisi in cursa s-au aliniat la start.

O tura de parc are 500 metri, iar cursa de viteza a insumat trei ture complete. Pe o vreme rece, la doar 4 grade celsius, mosi craciunii au tras din greu ca sa acopera distanta oficiala de concurs.

Printre alergatori s-a aflat si un militar american de la baza Mihail Kogalniceanu .

Cursa a durat 15 minute. Unul cate unul, mosi craciunii au trecut linia de sosire, unde i-au asteptat medaliile, ceaiul si vinul fiert, biscuitii si bomboanele de craciun.

Mosi Craciunii au primit daruri de data aceasta, de la organizatori : vin, diplome, bani. A fost pentru prima dată cand în Constanța s-a organizat o alergare de Sărbători denumită Santa Run, un concept de amuzament care face ravagii în țările occidentale de mulți ani.

Reporter: Nicoleta Antohi