La Constanța, bombele cresc în mare

Două dispozitive explozive au ”răsărit”, luna aceasta, din mare. După bomba găsită de turiști pe plaja din Eforie, în urmă cu 2 săptămâni,  o grenadă defensivă a fost scoasă din apa mării, duminică seară, în zona Cazino Constanța. Militarii ISU s-au deplasat pentru a prelua explozibilul.

Dacă până în prezent, obiecte explozibile, de toate tipurile, datând din timpul celui de-al doilea război mondial, aerau descoperite întâmplător în pământ, iată că de puțin timp acestea  au început să iasă din mare. Duminică seară, o grenadă a fost găsită în apa mării, în zona Cazino. Explozibilul a fost descoperit de un scafandru militar, aflat în timpul liber. Imediat au fost solicitați militarii din cadrul ISU Dobrogea, care s-au deplasat la faţa locului pentru a ridica obiectul, în vederea distrugerii. Potrivit ISU, este vorba despre o grenadă de tip defensiv.

De remarcat că în urmă cu două săptămâni, o bombă de aviație a fost găsită de turiști de plajă la Eforie, adusă la mal de curenții puternici. Echipa pirotehnică a ISU ”Dobrogea” a ajuns imediat la faţa locului, stabilind că este vorba despre o bombă de aviaţie, incendiară, lungă de 40 centimetri şi în greutate de patru kilograme, cu focos activ. Specialiştii ISU spun că bomba poate proveni din al doilea război mondial şi ar fi putut fi periculoasă dacă se intervenea mecanic asupra ei.

Redactor: Daniel Albu