La Constanţa, a plouat cu note de 1 și 2 la simularea evaluării naționale (VIDEO)

Elevii constănţeni ar pica pe capete la evaluarea națională – o dovedesc rezultatele dezastruoase la simulările de la începutul lui decembrie. Promovabilitatea redusă nu face decât să reflecte slaba pregătire a elevilor și a profesorilor ce predau la clase, spun reprezentanţii Inspectoratului Şcolar. Cele mai multe note sub 5 le-au obținut copiii care provin din mediul rural. De vină pentru lipsa cunoștințelor acestora ar fi chiar cadrele didactice, la rândul lor slab pregătite. În afara faptului că nu cunoștințe elementare la materiile la care vor susține evaluarea națională, elevii mai întâmpină și alte dificultăți.

Ca de obicei materia care a dat cele mai mari bătăi de cap a fost matematica. 80% din elevi au obținut note sub 5 iar aproximativ 1000 de elevi au obținut note rușionoase de 1 și 2. Nici la limba română rezultatele nu au fost îmbucurătoare. Doar 68% dintre candidaţi au obținut note peste 5. Faptul că subiectele nu au fost inabordabile au demonstrat-o 3 elevi sârguincioși care au reușit să obțină nota 10 la simulare.

A doua simulare este programată în semestrul al doilea, când vor fi folosite şi camerele de luat vederi. Până atunci, directorii unităților de învățământ unde au fost semnalate probleme vor elabora un program special pentru a-i pregăti pe elevi.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Alex Ionescu