La coadă… pentru “Respect”

In cozi ale umilintei, se  asezeaza zilnic sute de pensionari, in Constanta. Culmea este ca batranii asteapta sa-si depuna cererile pentru tichetele Respect. Au fost indemnati ce-i drept sa le complateze  online, dar oamenii se plang ca nu au fost invatati cum sa utilizeze aparatura de ultima generatie.

În urmă cu câteva zile, autoritățile au decis să interzică depunerea documentațiilor la cluburile de pensionari, așa cum se proceda până acum, pentru a a limita numarul infectărilor cu noul coronavirus. Cum majoritatea vârstnicilor nu sunt familiarizați cu mediul online, singura variantă disponibilă a  rămas trimiterea documentelor prin poștă.

Oamenii se plâng că sunt direcționați greșit – de cluburile de pensionari și trimiși cu cererile la sediul Direcției Generale de Asistență Socială.  În realitate, ei pot depune documentele la orice oficiu postal din municipiul Constanța.

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială promit  soluții  noi în sprijinul beneficiarilor.

Programul “Respect” constă în acordarea de tichete valorice în opt tranșe, în cursul anului 2021. Pentru fiecare tranșă vor fi acordate câte cinci tichete valorice a câte 10 lei fiecare.

Reporter: Sorin Hulubei ; Imagine: Cristian Rizea