La ce vârstă ducem copilul la stomatolog?

Studii recent efectuate, au demonstrat că prevalența cariilor dentare, la copii este în continuă creștere. Acest fapt se datorează în mare măsură, alimentației bogate în zaharuri și igiena orală necorespunzătoare. Problemele dentare netratate la timp se agravează si… în timp,  pot duce la pierderea dinților. Ce trebuie să faceți pentru a menține sănătatea  bucală a copiilor?   aflați în materialul următor.

Periajul corect al dinţilor reprezintă o provocare atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Cu cât copilul este mai mic, cu atât este mai greu să fie obişnuit cu o igienă orală riguroasă. Neplăcerile cauzate de folosirea periuţei de dinţi aduc cu sine refuzul igienizării orale. Atunci când periajul dinţilor nu face parte din rutina zilnică a copiilor, cariile dentare își fac apariția. În România, cel mai adesea, copilul este adus la un prim consult stomatologic, abia atunci când acuză deja dureri de dinți.

Asociația Americană de Stomatologie recomandă ca prima vizită a copilului la medicul dentist să se facă până la vârsta de 1 an sau în termen de 6 luni de la apariția primului său dinte. Examinările dentare timpurii au ca scop principal prevenirea apariției cariilor. Dinții de lapte sunt cel puțin la fel de importanți ca cei permanenți. Îi ajută pe micuți să mestece corect. Vizitele permanente la medicul stomatolog reprezinta temelia necesară pentru o sănătate orală ți dentară sănătoasă.

Redactor: Oana Jărloianu