La Casa de Cultura din Mangalia a fost loc o intalnire spirituala seara trecută

La Casa de Cultura din Mangalia a fost loc o intalnire spirituala seara trecută, când părintele protosinghel Iustin Petre s-a intalnit cu zeci de credinciosi din localitate. Cu ocazia sarbatoririi a 10 ani de la infiintarea manastirii Ioan Casian din Dobrogea, ctitorul monah a prezentat publicului, in premiera,  povestea lacasului de cult.

Ridicata pe Dealul Casienilor, loc ce pastreaza valori crestine autentice, manastirea Sf. Ioan Casian a luat nastere prin stradania parintelui ei staret, Iustin Petre. Iar povestea lăcasului de cult se contopeşte cu cea a manastirilor care au avut un anumit nivel de dezvoltare, in ultimii 10 ani, in Dobrogea.

Si cum orice lucru maret se construieste cu mari eforturi, monahul este acum impacat cu sine si nu regreta nicio clipă ca a imbracat haina monahala. Satisfactia este suprema atunci cand mii de pelerini calca pragul manastirii.

Reuniunile monahului nu sunt singulare. Sfinţia sa organizeaza periodic astfel de evenimente incarcate de spiritualitate. Iar credinciosii il asculta mereu cu aceeasi piosenie.

Povestea Mănăstirii Ioan Casian va fi dezvăluită, în perioada următoare, şi credincioşilor din Năvodari, Medgidia sau Cernavodă.

Reporter: Ramona Ganescu ; Imagine: Constantin Blanaru