Kruzensthern, la Regata Marilor Veliere

Un nou velier a confirmat prezența la Regata Marilor Veliere, care va avea loc la Constanța, între 8 și 11 septembrie. Este vorba despre Kruzensthern, un velier din Clasa A, construit în anul 1926. Nava a aparținut inițial Germaniei, iar după al doilea război mondial a fost predată Rusiei.

Al doilea cel mai mare velier din lume, Kruzensthern va participa la Regata Marilor Veliere, eveniment care va avea loc la Constanța, începând cu 8 septembrie.  Nava are un istoric de peste 90 de ani și a fost construită în orașul italian Padua, nume pe care l-a  preluat și purtat până în 1946, atunci când a fost predată rușilor în urma celui de-al doilea război mondial.

Plasarea în ultimul weekend înainte de începerea cursurilor, le dă speranțe organizatorilor ca această ediție să fie una cu un număr mult mai mare de vizitatori. La startul regatei, vor fi 15 veliere din 6 țări cu un număr total de aproximativ 1000 de membri de echipaj. Regata se va desfășura la Constanța timp de trei zile după care va continua în Novorossiisk, Rusia (16 – 19 septembrie), Sochi, Rusia (21 – 25 septembrie) și în Varna, Bulgaria (1 – 4 octombrie).

Redactor: Bogdan Bolojan