KMG International sprijină Teach for Romania

El este George și are 11 ani.  Îi place mult să deseneze și vrea să devină arhitect. Această pasiune îi dă aripi și îl face să viseze. Se pregătește pentru această profesie în fiecare zi. Merge la cursuri de desen și participă la expozițiile realizate în școală.

Viața băiatului de 11 ani este una obișnuită.

În anul școlar 2019-2020, în cadrul programului Teach for Romania, 135 de cadre didactice, respectiv 80 de participanți în program și 55 Alumni în școli, publice,  predau în 108 unități de învățământ, unde lucrează cu 10.000 de copii din 17 județe. Teach for Romania este o organizație non-profit care activează din 2014 și a adus un model de performanță în educația din sistemul public din România. Pentru împlinirea viziunii, educație de calitate pentru toți copiii din România, organizația atrage și pregătește oameni motivați de a deveni agenți de transformare în sistemul educațional românesc, din rolurile de profesori și învățători, pentru copiii din mediile vulnerabile.

KMG International sprijină educația de calitate în județul Constanța prin programul Teach for Romania în anul academic 2019-2020, susținând două cadre didactice din sistemul de învățământ primar și gimnazial care fac parte din program. Profesorii susținuți acționează ca modele și îndrumători pentru elevii din școlile partenere.

„Credem că educația de calitate, în special în zonele vulnerabile, reprezintă primul pas către dezvoltarea sustenabilă a comunităților. Am decis să sprijinim profesorii ce fac parte din programul Teach for Romania din județul Constanța,  întrucât credem că prin acest parteneriat putem răspunde mai eficient nevoilor din regiune, putem combate inechitatea educațională și contribui la dezvoltarea armonioasă a generațiilor viitoare.”, a afirmat Alexey Golovin, director  departament juridic și afaceri corporative.

”Astfel, copiii aflați în dificultate pot avea parte de educație, experienţe de învăţare, cât și de valorificarea întregului lor potenţial. Pentru îndeplinirea acestui scop suntem recunoscători că ni se alătură acum și Rompetrol. Oportunitatea de a lucra împreună ne dă siguranță și încredere că povestea Teach for Romania continuă datorită celor care ne susțin.”, a declarat Iulia Pielmuș, CEO Teach for Romania.

KMG International este un investitor important în economia românească, fiind în acelaşi timp un cetăţean corporativ responsabil. Prin programul „Împreună pentru fiecare”, compania a implementat 101 proiecte de protecţie a mediului şi sănătăţii în întreaga ţară. Pe lângă parteneriatul nostru strategic cu societatea civilă, menţionăm sprijinul SMURD, Gala Societăţii Civile, Festivalul şi Concursul Internaţional George Enescu.

Deţinut de compania KazMunayGas din Kazahstan, grupul KMG International desfăşoară operaţiuni semnificative în sectoarele de rafinare şi petrochimie, retail, trading şi servicii industriale pe 12 pieţe principale. În România, Grupul deţine rafinăria Petromidia Năvodari, cu o capacitate de rafinare de 5 milioane tone pe an, rafinăria Vega Ploieşti – cel mai vechi combinat petrochimic, lansat în 1905 – dar şi o reţea de distribuţie a carburanţilor cu peste 740 puncte de vânzare, 230 staţii GPL, 9.000 de staţii de butelii şi 3 staţii de înmagazinare a GPL, 7 depozite.

Valoarea totală a investiţiilor realizate de către KMG International în România se ridică la 4 miliarde de dolari în vreme ce nivelul contribuţiilor la bugetul de stat al României s-au ridicat la peste 16 miliarde de dolari în perioada 2007-2018.

Redactor: Mihaela Țânțaru