Kite în pragul iernii

A fost indeajuns ca mercurul sa urce in termometre cateva grade, sa iasa soarele si sa bata putin vantul, pentru ca impatimitii de sporturi extreme sa isi scoata de la naftalina costumele si sa dea o fuga la malul marii. Pe plaja din Constanta si-au facut aparitia, astăzi, cativa temerari care si-au inaltat zmeele si le-au lasat sa pluteasca lin deasupra marii. Pentru ei sportul este egal cu libertatea.

Vant bun, echipament profesionist, talent si multa adrenalina. Este reteta perfecta pentru cativa pasionati de  sporturi extreme, singurii pe care vantul ii atrage ca un magnet spre mare. Andrei a inaltat pentru prima oara zmeul in urm cu trei ani iar de atunci nu a mai renuntat. De cate ori vremea ii permite nu rateaza nici o ocazie sa iasa pe mare.

Si nu este singurul din familie pentru care kite-ul a devenit o pasiune. La 52 de ani, mama lui Andrei a pus pentru prima oara picioarele pe o placa si a reusit cu greu s ainalte un zmeu. A fost insa doar inceputul unei relatii intre ea si sportul despre care multi spun ca este unul extrem. Nu de multe ori au sansa sa prinda un vant prielnic. Asa ca atunci cand pot profita din plin.

Pe cat este insa de extrem  acest sport, pea tat este si de costisitor. O placa costa la mana a doua cateva sute de euro. Se adauga costumul de neoprene si evident zmeul. Asa se face ca un echipament complet poate costa si cateva mii de euro bune.

Pentru cei cu adevarati pasionati nimic nu mai conteaza atunci cand se afla pe mare.

Redactor: Daniel Albu