Jurnalistul Robert Turcescu a recunoscut că a fost locotenent-colonel sub acoperire

Postarea lui Robert Turcescu pe blogul personal este intitulată, sugestiv, “Mărturisire şi spovedanie”. Informaţia apare şi pe pagina de Facebook a jurnalistului. Aceasta începe cu recunoaşterea faptului că ar fi fost ofiţer sub acoperire în cadrul serviciilor secrete.

“Am ales sa nu-l tradez pe bunul Dumnezeu si sa fac aceasta marturisire publica. (…) Sint pregatit sa indur oprobiul public, il merit, dar sper sa avem parte de legi si de judecatori drepti. Cu Dumnezeu inainte si va fi bine! Va cer iertare tuturor”, scrie Turcescu, în postarea apărută pe blogul său.

La aceasta sunt atasate, scanat, state de plata si livretul militar, in acesta din urma mentionandu-se ca Turcescu ar fi fost avansat in 2010 la gradul de locotenent-colonel de Unitatea Militara 02515 B, adică indicativul Directiei personal si mobilizare din Statul Major General, Bucuresti.

Ulterior, într-o emisiune televizată, Turcescu a confirmat informaţia şi a declarat că se retrage, pentru moment, din presă.

După aceste declarații, Turcescu a părăsit emisiunea. Este de văzut dacă Turcescu, prin decizia sa, a încălcat legea, în condiţiile în care dezvaluirea calitatii de ofiter acorperit al unui serviciu de informatii, chiar si de catre cel in cauza, reprezinta o incalcare a legii. Un lucru este sigur, jurnalistul Turcescu a încălcat, cu bună credinţă, una dintre regulile breslei pe care o reprezenta, Clubul Român de Presă recomandând tuturor jurnaliștilor să nu aibă această calitate de ofițer sub acoperire, timp în care să practice şi meseria de jurnalist.

Redactor: Paul Alexe