Jurnaliştii constănţeni şi-au arătat iscusinţa la tragerea cu arma

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Constanţa împreună cu Gruparea de jandarmi Mobilă “Tomis” au organizat “Cupa Presei la Tir” cu ocazia împlinirii a 119 ani de la înfiinţarea unităţii de la malul mării. Astfel, jurnaliştii au fost invitaţi să-şi arate măiestria în “tragerea cu arma” la poligonul de la Cumpăna.

Înainte de începerea concursului, comandantul grupării a făcut instructajul pentru a evita orice incident neplăcut.

Cei care nu au reuşit în trecut să obţină un loc fruntaş, au venit anul acesta mult mai pregătiţi. Jurnaliştii au avut ocazia să folosească armamentul din dotarea Jandarmeriei, printre care se numără Makarov, Carpaţi sau Kalaşnikov.

Fetele au fost primele care au pus mâinile pe arme. După câteva focuri de încălzire, unele au reuşit la final să-i întreacă chiar şi pe băieţi. Însă un singur jurnalist a obţinut punctajul maxim de 60 de puncte, după ce a trimis la ţintă toate cele 6 gloanţe.

Nici echipa Litoral TV nu a fost mai prejos. La fete, colega noastră Denisa Stoenescu a reuşit să ocupe locul 4, iar la băieţi Alexandru Brînzaru a obţinut 43 de puncte.

La final toţi cei prezenţi au fost invitaţi la masă. Nu au putut lipsi mielul la proţap, fasolea şi mititeii. Cupa Presei la Tir este o întrecere cu tradiţie în judeţul Constanţa şi desfăşoară în fiecare an.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: Alex Brinzaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.