Jurământul, primul pas din carieră

Au jurat credință patriei și vor lupta cu viața lor pentru a salva alte vieți. Vorbim despre 21 de tineri curajoși care și-au ales o meserie grea, cea de pompier. Printre aceștia există și o fată care povestește că această profesie este una cu tradiție în familia ei și își dorește să fie la fel de bună ca și colegii ei băieți cu care va lucra cot la cot.

Zi specială pentru pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea. Alți tineri își dor dedica viața salvării altor vieți. Aceștia vor începe de acum o viață nouă. Au făcut primul pas al carierei lor. Au depus jurământul prin care își vor servi țara cu riscul propriei vieți. Pentru această meserie este nevoie de foarte mult curaj, îndârjire și stăpânire de sine în situații de criză. Pentru mulți, pasiunea pentru această meserie le-a fost insuflată și inspirată de familie.

21 de tineri au intrat în structura Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, iar printre aceștia există o singură fată. Ioana este sigură că va fii la fel de bună ca și colegii ei băieți și vor fii o echipă care va lucra foarte bine împreună.

Cu toții își doresc să aibă parte de cât mai puține interveniții, însă sunt conștienții că vor exista, dar speră ca fiecare dintre ele să fie o reușită și salveze cât mai multe vieți.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea