Jumătatea lunii ianuarie a deschis oficial sezonul reducerilor în întreaga ţară

Pentru persoanele care nu duc lipsă de bani şi care obişnuiesc să frecventeze magazinele, de câteva zile s-a dat startul celei mai aşteptate perioade din an, cea a reducerilor. Pentru a putea aplica reducerile la rafturi, comercianţii sunt însa obligaţi, conform legii, să anunţe primăria de care aparţin despre faptul că intenţionează să practice soldări. Până în acest moment patronii de magazine din Cernavodă nu s-au înghesuit la primărie să-şi expuna intenţia de a vinde produse la reducere, însa in magazine ofertele de preţuri mici au apărut deja.

Deşi produsele la oferte ar trebui să fie cele mai vânate, cernavodenii spun că nu se înghesuie să-şi cumpere obiecte de la reducere mai ales că preţurile nu li se par chiar atât de mici pe cât pretind comercianţii.

Companiile sau comercianţii care nu anunţă Primăriile cu privire la vânzările de soldare riscă amenzi între 200 şi 1.000 de lei, iar dacă nu respectă legile privind reducerile de sezon, acestia riscă amenzi de până la 10.000 de lei.

Reporter: Roxana Oprea ; Imagine: Valentin Babusca