Județul Constanța, sub avertizare de cod portocaliu începînd de noaptea trecută (VIDEO)

Avertizarea cod portocaliu de viscol a fost emisă de meteorologi miercuri, la ora 23.00. Viscolul a spulberat totul în cale, iar vîntul a atins chiar și 70 de kilometri pe oră la rafală. Termometrele au înregistrat și – 10 grade pe durata nopții trecute. Potrivit Serviciului de Ambulanță Județean, au apărut și primele cazuri de persoane care au ajuns la spital cu degerături. Ninsoarea care pare că nu se mai oprește a mobilizat autoritățile. Noaptea trecută, străzile Constanței au fost împînzite de utilajele de deszăpezire, alături de cele de împrăștiere a materialului antiderapant.

Traficul rutier s-a desfășurat cu dificultate din cauza viscolului care a redus vizibilitatea, izolat sub 50 de metri. Potrivit polițiștilor de la Rutieră, limita de vizibilitate a fost atinsă noaptea trecută și pe autostrada A2 București – Constanța.

Și traficul feroviar și maritim au avut de suferit. Porturile constănțene sunt închise de ieri, iar CFR Călători a anunțat anularea curselor de pe ruta ruta Constanţa – Feteşti, Feteşti – Constanţa. Veștile nu par să se îmbunătățească nici pentru perioada următoare. Potrivit meteorologilor, iarna și-a intrat în drepturi în toată țara, iar regiunea Dobrogea este una dintre cele mai afectate de vremea potrivnică.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Bogdan Grigorescu