Județul Constanța rămâne fruntaș la numărul de accidente rutiere

De vină ar fi șoferii indisciplinați, spun polițiștii rutieri care nu vor avea liber de 1 Mai. Intenționează să trimită în teren toate efectivele disponibile pentru a stopa fenomenul.

Șoferii constănțeni sunt adevărate pericole publice. O spun statisticile Poliției Rutiere, care numai în primul trimestru al anului au constatat sute de infracțiuni și mii de contravenții.  De vină spun oamenii legii, ar fi legislația rutieră prea permisivă.

Apropierea sărbătorilor pascale și minivacanța de 1 Mai îi va pune din nou la încercare pe polițiștii.  Afluxul mare de turiști va bloca principalele drumuri spre stațiuni, inclusiv spre litoralul bulgăresc. Oamenii legii nu vor avea liber de sărbători,  încercând să preîntâmpine incidentele. Mai mult decât atât, vor exista și echipaje mobile care vor putea fi dizlocate în funcție de necesitățile din stațiuni.

Anual în România mor aproximativ 3000 de oameni numai în accidente rutiere. Potrivit statisticilor, țara noastră și-a cîștigat primul loc în Uniunea Europeană la acest capitol.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea