Județul Constanța, paralizat

Marţi, iarna şi-a reintrat din plin în drepturi la Constanţa. A nins şi temperaturile au fost extrem de scăzute. Zăpada troienită pe partea carosabilă şi porţiunile acoperite de gheaţă le-au dat bătăi de cap şoferilor.

Mai multe drumuri au fost blocate din cauza viscolului, iar traficul s-a desfăşurat cu dificultate în tot judeţul. Tronsonul Băneasa – Dobromir – Şipote – Dumbrăveni a fost blocat pe tot parcursul zilei. Nici pe drumul judeţean -DJ 392 Independenţa – Plopeni – Amzacea – Pecineaga nu s-a putut circula. Segmentul Peştera – Pietreni – Medgidia – Ciocârlia prezintă în zona de nod rutier troiene mari de zăpadă. Pe tronsonul Mireasa – Pantelimon – Corbu – Istria – Mihai Viteazu – Nuntaşi – Tariverde, Mangalia – Albeşti – Negru Vodă nu s-a putut trece fără maşini de însoţire. Şi pe DN38 în zona Techirghiol – Negru Vodă circulaţia este aproape blocată.

În cursul după amiezii, Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri a închis mai multe drumuri judeţene din cauză că pe carosabil s-au format suluri de zăpadă cu înălţimi de până la 1.5 metri. Printre acestea se numără şi tronsonul dintre Mihail Kogălniceanu şi Medgidia, drumul judeţean care face legătura dintre DN 22 C şi DN A şi DJ 226, Corbu-Mihai Viteazu.

Aproape 20 de şcoli din judeţ şi-au suspendat activitatea din cauză că microbuzele ce transportau elevi nu au putut circula. Este vorba despre unităţile de învăţământ din zona Topraisar, Independenţa, Negru Vodă, Cobadin şi zona Cerchezu-Tătaru.

Activitatea din porturi a fost sistată din cauza vântului foarte puternic. Manevrele manevrele de încărcare şi descărcare a navelor în porturile Midia, Constanţa Nord, Constanţa Sud – maritim şi fluvial, şi Mangalia au fost suspendate până când condiţiile meteo nu se vor îmbunătăţi. Din cauza vântului care suflă cu până la 70 de km la oră a fost oprit şi tranzitul de barje prin ecluza de la Agigea a Canalului Dunăre – Marea Neagră.

Reporter: Cristina Pleșca