Județul Constanța are nevoie de un spital regional

Aceasta este concluzia controalelor efectuate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică în urmă cu două săptămâni. Printre cele mai defavorizate zone și cu deficit de personal se numără unitățile spitalicești din Băneasa, Hârșova, Medgidia și Cernavodă.

Mai multe controale ale Direcției de Sănătate Publică Constanța au scos la iveală lucruri cunoscute și reclamate de pacienți în repetate rânduri. Personalul medical este insuficient pe secții,  iar spațiile rezervate pacienților sunt supraaglomerate.

Managerii spitalelor acuză lipsa fondurilor, multe dintre unitățile spitalicești din județ făcând cu greu față numărului mare de pacienți și nevoilor acestora. O soluție este construirea unui nou spital în Constanța, unul regional.

Amenzi nu au fost aplicate și asta pentru că intenția autorităților a fost de constatare a neajunsurilor din unitățile medicale.

O lipsă acută de personal și de spații pentru pacienți se constantă în spitalele din Băneasa, Hârșova, Medgidia și Cernavodă. De altfel, zonele respective sunt considerate defavorizate din acest punct de vedere.

Rpeorter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea