Judecătoria Constanța a decis executarea silită a Primăriei conduse de Radu Mazăre (VIDEO)

Judecătoria Constanța a decis executarea silită a Primăriei conduse de Radu Mazăre, după ce o firmă italiană a reclamat costul unor lucrări de infrastructură în valoare de 13 milioane de euro. Deși primarul a cerut  suspendarea cererii de executare, Tribunalul a decis respingerea recusrsului

Contractul cu firma italiană a fost semnat de fostul edil al Constanței, Gheorghe Mihăieși. Deşi firma italiană a anunţat înainte de 2000 că primăria nu va trebui să suporte cheltuielile lucrărilor ce le aparţin, Gheorghe Mihăieşi a dispus suportarea cheltuielilor de infrastructură.

Primarul Radu Mazăre a specificat că în urma audierilor la Parchet fostul primar Gheorghe Mihăieşi a recunoscut că a făcut o greşeală, însă instanţa nu a ţinut cont de acest lucru şi le-a dat dreptate celor de la Fin.Co.Ge.Ro.

Deoarece bugetul primăriei anual este de 120 de milioane de euro, iar 13 milioane de euro este o sumă uriașă primarul spune că va fi nevoit să reducă cheltuielile.

Pentru a solicita suspendarea executării silite, primăria a achitat o cauține de 1 milion 400 000 de euro

Pentru că o eventuală executare ar urma să îi afecteze pe toți cetățenii, primarul va convoca constănțenii care se simt neîndreptățiți la un miting în fața tribunalului .

Scrisoarea edilului către cetățeni  urmează să fie trimisă în cursul săptămânii viitoare.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: George Dima