Jucătorii croați au donat banii câștigați

Gest impresionant făcut de jucătorii echipei naționale de fotbal a Croației! Aceștia au decis să doneze banii primiți din fondul de premiere al Cupei Mondiale a Rusiei, către organizațiile de caritate pentru copiii croați.

Croația a ajuns anul acesta pentru prima dată într-o finală de Campionat Mondial. Cu toate că au reușit unul dintre cele mai spectaculoase meciuri disputate vreodată în ultimul act al unei Cupe Mondiale, echipa a fost protagonista primului autogol din istoria finalelor. O serie de greșeli pe timpul meciului cu Franța, a clasat echipa Croației pe locul 2, aceștia câștigând 21 de milioane de lire sterline.

Naționala Croației a decis să doneze toți banii câștigați la Cupa Mondială din Rusia, în scopuri caritabile. Jucătorii spun că multe familii din această țară trăiesc în condiții grele, iar mulți copii nu au văzut niciodată marea. Banii au fost direcționați către o fundație care organizează excursii pentru copiii care nu au văzut  Marea Adriatică.

Antrenorul croat s-a arătat nemulțumit de situaţia din sistemul de sănătate din ţară, dar şi de criza din sistemul educaţional. A transmis un mesaj dur politicienilor, pe care ii acuză că au dus ţara în criză. De asemenea, Zlatko Dalići, a cerut politicienilor croați să nu folosească victoria fotbaliștilor săi pentru a se promova.

Redactor: Alexandra Panait