John Lennon ar fi împlinit 77 de ani…

Pe 9 octombrie, legendarul John Lennon ar fi împlinit 77 de ani. Membrul fondator al formaţiei „The Beatles” a lăsat moștenire numeroase cântece care fac parte din patrimoniul mondial. Mesajele sale pacifiste sunt  necesare astăzi mai mult ca oricând, într-o lume măcinată de conflicte.

Pe 9 octombrie 1940 s-a născut John Winston Ono Lennon, interpretul şi compozitorul britanic de muzică pop. Solistul a cunoscut succesul fulminant  odată cu grupul ”The Beatles”, al cărui membru fondator a fost.

Lennon s-a făcut remarcat prin atitudinea de rebeliune manifestată prin muzică, film, lucrări scrise și interviuri. A devenit extrem de controversat din cauza implicării în activism și mișcarea pentru pace.

Britanicul din Liverpool a revoluţionat muzica, iniţiind un puternic cutremur social şi civic: refrenul melodic, „Give Peace a Chance” („Să dăm o şansă păcii”) a devenit  un slogan internaţional antirăzboi. Piesele sale au stârnit în rândul tinerilor din lumea întreagă un entuziasm mobilizator de energii şi conştiinţe.

Pentru performanța de a avea 27 de hituri number one, pentru milioanele de discuri vândute,  a fost inclus în Rock and Roll Hall Of Fame iar Revista Rolling Stone l-a clasat pe locul 5 în topul celor mai buni soliști din istorie.

Pe 9 octombrie 2000, a fost inaugurat, la Tokyo, primul muzeu consacrat în exclusivitate legendarului component al formaţiei „The Beatles”. Dacă ar mai fi trăit, compozitorul celebrelor melodii „Imagine”, „Jealous Guy”, „Stand by me” și „Woman”, ar fi împlinit astăzi, 77 de ani.

Redactor: Ramona Caba