Jocuri de noroc ilegale, practicate în Mamaia

Un echipaj de jandarmerie a surprins în staţiunea Mamaia, două persoane care practicau ilegal „celebrul” joc de noroc „alba-neagra”. Din păcate, toţi mai mulţi turişti cad în plasa acestora.

Duminică dimineaţă, la ora 00.30, în staţiunea Mamaia, pe faleză, în apropierea Cazinoului, o persoană cu o măsuţă pe care se afla un covoraş, învârtea de zor trei cutii de chibrituri,  în interiorul uneia fiind două biluţe din burete. În jurul acestuia, un complice care paria sume de bani şi care mai mereu ghicea în ce cutie se aflau  biluţele şi astfel intra în posesia banilor.  Cel de la măsuţă, „creierul acţiunii”, supărat şi nervos că mai tot timpul pierde, îi invita şi pe cei din mulţime să joace. Din păcate mulţi turişti au căzut în plasa acestora, unul dintre ei, un tânăr de 22 ani, din Bucureşti, care le-a povestit jandarmilor că în cinci-şase minute a lăsat la masă 300 de lei. Deschiderea a fost de 10 lei, a câştigat, au trecut la 50 de lei şi „surpriză” iar a câştigat. Când s-a trecut la 100 lei, acesta a pierdut de fiecare dată.  Din fericire pentru el şi-a recuperat întreaga sumă de bani cu ajutorul jandarmilor.  Mai trebuie să adăugăm că pe lângă cei  doi, mai se adaugă cel puţin un alt „susţinător”, la distanţă de ei, care ţine de şase şi dă alarma când în zonă îşi fac apariţia echipajele de ordine publică.  Persoana în cauză, un bărbat de 40 de ani, s-a ales cu dosar penal pentru înșelăciune.

De obicei, aceste persoane apar la sfârşit de săptămână, se amplasează strategic, pe podul din Satul de Vacanţă, pe pasarela care face legătura cu staţiunea Mamaia, zona Perla şi în apropiere de piaţa Cazinoului din Mamaia, pentru a putea să dispară cât mai repede.

Pentru a nu cădea victimele unor astfel de indivizi, Jandarmeria Constanţa recomandă:

– Nu intraţi în legătură cu persoane necunoscute, chiar dacă acestea pretind că vă cunosc.

– Evitaţi să vă lăsaţi atraşi în astfel de jocuri de noroc neautorizate, care se desfăşoară în plină stradă, sub pretextul unui fals câştig de bani.

– Dacă daţi curs unor astfel de abordări şi vă implicaţi în jocuri de noroc ilegale, puteţi fi pasibili de sancţiune.

– În cazul în care acceptaţi să participaţi la astfel de jocuri stradale şi scoateţi bani din buzunar sau geantă, puteţi fi văzut, urmărit şi astfel veţi deveni victima unei tâlhării.

Redactor: Daniel Albu