Jandarmii români și-au finalizat cu brio ultima misiune din Afganistan (VIDEO)

Misiunea din Afganistan a fost o provocare. Cei care au crezut că pot face față și-au depus dosarele, concurența fiind acerbă – zece candidați pentru un loc. Dintre constănțeni, doar trei au reușit să treacă probele de foc.

După cele două luni de pregătire în țară, în data de patru mai au plecat în Afganistan. Ca orice misiune militară, nici aceasta nu a deloc ușoară, dar jandarmii nu s-au plans şi sunt fericiţi că s-au întors teferi acasă. Cel mai mare dușman al lor, pe lângă insurgenți, a fost temperatura extremă.

Bazele militare în care și-au desfășurat activitatea erau asemenea unor mici orașe, cu reprezentanți militari ai națiunilor partenere, care vorbeau o multitudine de limbi. Cu toate acestea, colaborarea a fost bună, cu rezultate pozitive.

Pentru militarii care au participat la misiuni și în Kosovo, diferența s-a simțit. În Afganistan nu au putut să dea o fugă până în România la familii, în timpul permisiilor, iar asta s-a simțit. În plus, în Afganistan încă se dau lupte, în bazele militare auzindu-se la distanță de câțiva kilometri zgomotul obuzelor și al armelor automate.

Reporter: Catalin Schipor ; Imagine: Alex Brinzaru