Jandarmii promovează spiritul de fair-play

Jandarmeria de la malul mării și reprezentanții Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa u demarat un program prin care îndeamnă suporterii participanți la competițiile sportive să dezvolte spiritul de fair-play și să îmbunătățească dialogul și comunicarea între suporteri și cei care aplică legea.

La sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa a avut loc, miercuri, o întâlnire între reprezentanţi ai jandarmilor constănţeni, ai unor cluburi sportive constănţene, ai Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa, ai Asociaţiei Judeţene de Fotbal, precum şi ai suporterilor echipelor constănţene. Această întâlnire a avut drept scop lansarea unei iniţiative preventive în ceea ce priveşte competiţiile şi jocurile sportive, prin promovarea dialogului, a spiritului de fair-play și îmbunătățirea comunicării dintre suporteri și reprezentanții Jandarmeriei, fiind punctate şi principalele obligații pe care aceștia le au atunci când participă la competiții sportive.

Demersul informativ-preventiv va fi susţinut prin afişarea unui banner în arenele sportive,  distribuirea la punctele de acces a unor pliante care să susţină lupta împotriva săvârşirii de fapte antisociale la evenimentele sportive ce se vor desfăşura în  judeţul Constanţa, dar și întâlniri periodice cu reprezentanţii cluburilor sportive şi ai suporterilor.

Obiectivele urmărite sunt:

promovarea valorilor sportive, prevenirea actelor de huliganism, atragerea suporterilor în efortul de a eradica violenţa verbală şi fizică de pe arenele sportive,  informarea acestora cu privire la prevederile legislative în domeniu, precum şi creşterea gradului de siguranţă al spectatorilor pe stadioane.

Astfel de acțiuni se vor desfășura și în instituțiile de învățământ, unde elevii vor fi instruiți cu privire la conduita obligatorie în cadrul unor astfel de evenimente.

Redactor: Daniel Albu