Jandarmii la ceas aniversar

Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța ”Mihail Kogălniceanu”, s-a aflat astăzi la ceas aniversar.  S-au sărbătorit 124 de ani de la înființarea Jandarmeriei Constanța, una dintre instituţiile profesioniste şi credibile de apărare a statului de drept, care are ca misiune prioritară asigurarea şi restabilirea ordinii şi liniştii publice.

Pentru al şaptelea an consecutiv a fost sărbătorită la Constanța, Ziua Inspectoratului de Jandarmi „Mihail Kogălniceanu”. În această zi specială, a fost arborat Drapelul României, iar jandarmilor le-au fost acordate diplome și recompense din partea inspectoratului. Manifestările au avut loc la IJJ și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, unde sărbătoriții au venit insoțiți de familii.

Copiii s-au familiarizat cu meseria de jandarm și s-au arătat dornici de a urma cariera părinților. Micuților li s-a oferit un tur al muzeului în care le-a fost prezentată istoria și evoluția regiunii dobrogene.

Înființarea primei Companii de Jandarmi Constanța s-a realizat la data de 26 iulie 1894, iar primul comandant a fost locotenentul Ernest Șolcănescu.

Reporter: Cristina Niță ; Imagine: Zarif Armanbet