Jandarmii din Mangalia şi Neptun, la bilanţ

În prezenţa col. Constantin Burcuţă, prim-adjunct al ispectorului-şef al IJJ Constanţa, dar şi a altor oficialităţi, jandarmii din Neptun şi Mangalia au trecut în revistă rezultatele muncii lor din anul precedent. Iar în condiţiile unei austerităţi bugetare şi cu aceleaşi efective, militarii au reuşit să ducă la bun sfârşit misiunile încredinţate.

La nivelul subunităţii de jandarmi din Neptun s-a acţionat cu precădere în vederea creşterii gradului de încredere a cetăţeanului în instituţia statului şi s-a intervenit cu promptitudine atunci când au fost constatate încălcări ale legii. Astfel, au fost aplicate aproape 20 de sancţiuni contravenţionale, faţă de două în anul 2012. La capitolul amenzi, valoarea acestora însumează 2 mii de lei, în timp ce persoanele legitimate au fost peste 200. Iar pentru anul în curs, militarii din Neptun sunt pregătiţi pentru orice tip de misiune.

Şi efectivele de jandarmi din cadrul subunităţii Mangalia pot spune că au avut o activitate intensă. Numai în perioada sezonului estival, în cadrul programului “Litoral 2013”, ei au dat bătăi de cap rău-făcătorilor. Au aplicat peste 400 de amenzi în valoare de 80 de mii de lei, au constatat peste 15 fapte de natură penală şi au acţionat prin mijloace specifice pentru a descuraja orice act care vine în contradicţie cu legea.

În cadrul reuniunii jandarmilor, militarii au fost felicitaţi pentru modul în care şi-au îndeplinit misiunile şi au primit diplome de merit cei care s-au evidenţiat în executarea misiunilor.

Reporter: Ramona Ganescu ; imagine: Constantin Blanaru