Jandarmii constănțeni la ora de Aikido

Jandarmii constănțeni se specializează în lupta corp la corp! Timp de două zile, vineri și sâmbătă, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, s-au desfăşurat o serie de activităţi de pregătire fizică a personalului, în vederea perfecţionării deprinderilor practice.

Programul celor două zile de pregătire a cuprins tehnici de autoapărare, tactici şi tehnici de abordare a unei persoane suspecte, tehnici de imobilizare prin folosirea tonfei, tehnici de încătuşare, tehnici de control corporal, tehnici de dezarmare şi imobilizare în lupta corp la corp cu elemente de aikido.

În fața jandarmilor constănțeni s-au aflat doi specialiști în arte marțiale, Sensei Ion State, președintele clubului constănțean Aikido Aikikai (centura neagră – 2 Dan), precum şi Cezar Cristea – antrenor de arte marţiale karate kobudo – 4 Dan.

Aikido este o artă marţială pur defensivă ce pune accentul nu pe atacul altei persoane, ci pe autoapărare prin aplicare de tehnici articulare și eschive. Aikido se bazează foarte mult pe disciplină, fiind practicat de multe structuri internaţionale de ordine publică.

Reporter: Paul Alexe