Jandarmii “au băgat unirea în dubă”

Sambata a avut loc, la Bucuresti, marsul „Lupta pentru Basarabia, la care au participat aproximativ  10.000 de persoane. Dupa imbrancelile dintre unionisti si jandarmi, Ministerul de Interne a cerut un raport al evenimentelor din partea Jandarmeriei Romane, care a ridicat 5 persoane intr-un mod brutal.

Pe 22 octombrie a avut loc, la Bucuresti, marsul „Lupta pentru Basarabia, la care au participat aproximativ 10.000 de persoane.

Acest mars s-a dorit a fi unul pasnic, care avea traseul de la Hanul lui Manuc, pana la Piata Victoriei, acolo unde, spre uimirea tuturor participantilor, Jandarmeria Romana a amenajat un tarc in care se dorea blocarea participantilor.

Dupa imbrancelile intre unionisti si jandarmi, Ministerul de Interne a cerut un raport al evenimentelor, din partea Jandarmeriei Romane. La nivel national, a existat o reactie de stupefactie, dupa interventia brutala a jandarmilor, la acest mars pentru unirea cu Basarabia, organizata al cincilea an consecutiv, in capitala.

Dupa ce s-au retras in Piata Universitatii, unionistii au ramas peste noapte in corturi, asteptand ziua de duminica pentru a participa la negocieri despe unire alaturi de conducatorii celor mai importante partide politice din Romania. Acestia si-au asumat clar ca vor lucra in directia unirii celor doua state romanesti, in eventualitatea unui referendum favorabil in stanga Prutului.

Redactor: Daniel Albu