Jaf la Casa Județeană de Pensii Timiș

Jaf la Casa Județeană de Pensii Timiș! Hoții au reușit să sustragă din incinta instituției echivalentul în lei a sumei de 50.000 de euro!

Spargerea  a fost dată în  cursul nopții de duminică spre luni. Fapta a fost descoperită abia la prima oră a dimineții de luni de către angajați, când aceștia au ajuns la serviciu și au găsit sediul instituției vandalizat.

Polițiștii sosiți la fața locului au demarat cercetările. Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Timiş examinează sediul Casei Județene de Pensii pentru a preleva probele necesare stabilirii cu exactitate a modului în care au acționat hoții și pentru a descoperi indicii care i-ar putea duce pe urmele lor.

Din primele investigații, anchetatorii cred că atacul a fost dat la pont. Se pare că infractorii au deținut informații că peste week-end a rămas o sumă importantă de bani în clădirea Casei Județene de Pensii, care nu beneficiază de pază permanentă. Hoții au intrat prin efracție în imobil forțând o ușă din spatele clădirii și au spart două seifuri cu ajutorul unor extinctoare. Aceștia au sustras din casele de bani echivalentul în lei a aproximativ 50.000 de euro, reprezentând contracte de asigurări sociale, sprijin pentru înmormântare și încasări din vânzarea de bilete de tratament. În plus, atacatorii au pătruns și in camera serverelor, unde au distrus untitățile care stochează imaginile surprinse de sistemul de supraveghere video.

Investigațiile polițiștilor continuă până la elucidarea în întregime a cazului și prinderea celor vinovați. Oamenii legii nu exclud ca lovitura sa fi fost dată de o grupare profesionistă de spărgători care are mai multe atacuri la activ. Printre țintele ei, se numără Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, o biserică și mai multe firme private.

Redactor: Mihaela Țânțaru