“Jaf armat” la o bancă din Constanţa

Directorul instituţiei şi alte persoane din interior au fost luaţi ostatici de mai mulţi indivizi care încercau să plece cu o sumă importantă de bani. Directorul a reuşit să apese butonul de panică, iar în scurt timp a ajuns în zonă grupa antitero din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Tomis” Constanţa. Din fericire a fost doar un exerciţiu demonstrativ organizat de militari cu ocazia împlinirii a 162 de la înfiinţarea Jandarmeriei Române.

În cadrul ceremoniei desfăşurată la sediul Grupării Mobile au fost înaintaţi în grad superior un ofiţer şi un subofiţer, din cadrul unităţii. Jandarmii le-au prezentat apoi celor prezenţi la eveniment tehnica din dotare, iar câinii special antrenaţi au demonstrat de ce sunt în stare. Punctul culminant al activităţii a fost simularea unui jaf armat la o bancă, unde directorul împreună cu mai multe persoane au fost luaţi ostatici.

Un alt exerciţiu demonstrativ al jandarmilor a fost simularea unei tâlhării. La finalul evenimentului, toţi cei care au fost alături de jandarmi pe parcursul anului trecut au primit diplome de excelenţă.

Reporter: Mirela Iancu ; Imagine: Cristi Caciauna