Iubitorii grupului ABBA se pot bucura de acum de tot ceea ce a însemnat și înseamnă în continuare ABBA

Iubitorii grupului ABBA se pot bucura de acum de tot ceea ce a însemnat și înseamnă în continuare ABBA. Și asta, pentru că un muzeu consacrat trupei suedeze va fi inaugurat la Stockholm în primăvara anului 2013, în cadrul Swedish Music Hall of Fame.

Anunțul referitor la înființarea muzeului a fost făcut chiar de Bjorn Ulvaeus , unul dintre membrii ABBA. “A fost o vreme când ne gândeam să înfiinţăm doar un muzeu ABBA şi nimic altceva, dar Benny şi cu mine am vrut să ne înscriem într-un context mai larg (…), iar acesta este istoria muzicii suedeze de succes”, a spus muzicianul într-o conferinţă de presă. “Am ezitat în faţa ideii de a deveni un obiect într-un muzeu, înainte de a muri (…), dar acum înţeleg că (…) noi am creat împreună ceva uriaş”, iar “această poveste a noastră, asemănătoare celei a Cenuşăresei, merită să fie povestită”, a adăugat el. “Toţi patru ne-am dat acordul pentru acest proiect”, a continuat Björn.

Amplasat pe Insula Djurgaarden, alături de alte instituții, muzeul dedicat grupului ABBA îşi va deschide porţile în primăvara anului 2013, “înainte de sezonul turistic”, a precizat Mattias Hansson, directorul general al Swedish Music Hall of Fame. El spune că există puţine speranţe ca toţi cei patru membri ai grupului să participe la ceremonia de inaugurare a muzeului. “Nu cred că vor veni. Dar dacă vor veni toţi, voi fi extrem de mulţumit. Aceasta este însă o decizie care le aparţine”, a precizat el. Potrivit presei, Björn Ulvaeus s-a oferit să devină garant în finanţarea acestui muzeu, construit cu ajutorul unor fonduri private. Muzeul, denumit ABBA The Museum, este primul consacrat grupului suedez. Vor fi expuse diverse obiecte, în special articole vestimentare, dar şi filme care au legătură cu ABBA. Trupa suedeză a fost în repetate rânduri pe prima poziţie în topurile din întreaga lume între 1974 şi 1982. Formaţia s-a făcut remarcată prin câştigarea concursului Eurovision cu piesa cult “Waterloo” în 1974.

Muzica Abba a fost readusă recent în atenţia publicului graţie musicalului şi lungmetrajului “Mamma Mia!”. ABBA a vândut peste 370 de milioane de discuri în întreaga lume şi continuă să vândă peste două milioane de discuri în fiecare an, fiind inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2010. Grupul ABBA a luat ființă în 1970, s-a destrămat în 1982 şi nu s-a reformat niciodată de atunci.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu