Iubirea pentru animale nu are granițe

A străbătut peste o mie de kilometri, ca să ne dea o lecție de dragoste și civilizație, în ajun de Crăciun. Delia Carmen Sander este o româncă stabilită de o viață în Germania, însă acum a decis să-și lase familia singură de sărbători și să vină în Constanța.

Femeia a aflat de pe internet, că la Adăpostul de câini din oraș nu există decât un îngrijitor, care nu face față să-i hrănească toți. Așa că, pensionara s-a urcat în avion și a venit astăzi la malul mării. S-a cazat la hotel și zilnic va merge personal până la adăpostul din Constanța ca să le facă patrupezilor cadouri. Aceasta le va asigura hrana zilnică  dar, le va oferi și dragoste și afecțiune.

În mod normal, adapostul câinilor comunitari de la Constanța are mai multi angajați care se ocupă de curățenie și hrana animalelor însă de Sărbători, oamenii și-au luat zilele libere legale, astfel încât un singur angajat a rămas de serviciu la fața locului. Câțiva iubitori de animale au descris pe Facebook această stare de fapt, iar strigătul lor a ajuns până în Germania.

Delia Sander și Ebehards Krelaus au venit special din Germania pentru a fi alături de cei 200 de căței aflați în acest moment la adăpost. După ce a desfășurat acțiuni de voluntariat la mai multe adăposturi din țara noastră, românca stabilită de ani buni în Germania, a decis să vină și la Constanța. Astfel că, s-a cazat la hotel iar în fiecare zi muncește la cuștile de animale.

Voluntarii din Germania spun că adapostul municipalității este bine construit și oferă un minim de decență câinilor aflați aici, însă pentru ei de mirare este lipsa voluntariatului. Faptul că salariații sunt în vacanță zilele acestea n-ar trebui să afecteze viața animalelor în niciun fel. În Germania, pe timpul sărbătorilor există o programare pe zile iar voluntarii orașului vin pe rând și-i ajută pe veterinari. În momentul de față, adăpostul găzduiește aproximativ 200 de câini care așteaptă să facă parte dintr-o familie.

Câinii capturaţi şi înregistraţi în evidenţele adăpostului din strada Vârfu Cu Dor pot fi revendicaţi sau adoptaţi gratuit. Încredinţarea câinilor se face numai după ce au fost consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare.

Primăria Municipiului Constanța mulțumește tuturor celor care au adoptat câini fără stăpân și îi încurajează în continuare pe constănțeni să se alăture campaniei de adopție a câinilor comunitari.

Peste 1.200 de câini și-au găsit un stăpân în urma campaniei „Adoptă un cățel”, derulată de Primăria Municipiului Constanța. Niciun animal nu a fost eutanasiat în cele aproape 9 luni de activitate ale Serviciului de Gestionare a Animalelor Abandonate.

Redactor: Cristina Niță